Home > Tehnika polaganja parketa i obloga
Murexin AG
Murexin sistemski proizvodi

Murexin sistemski proizvodi za kalcijum-sulfat estrihe u modernoj visokogradnji i renoviranju.

Kalcijum-sulfat estrisi CA, još uvek poznati pod nazivom anhidritni estrisi AFE, u modernom građevinarstvu dobijaju sve više na značaju. Konvencionalni kalcijum-sulfat estrisi sastoje se od komponenti anhidrit, pesak odnosno šljunak, aditiva i vode. Nova otkrića idu ka gipsanim estrisima i CaSO4 poluhidratnim estrisima.

Kalcijum-sulfat estrisi nude visok učinak u polaganju, velike monolitne površine estriha, male visine ugradnje, konstrukcijske površine sa visokom čvrstoćom. Kalcijum-sulfat estrisi su osetljivi na vlagu i obavezno moraju da se isuše.

Za uspešan rad na kalcijum-sulfat estrisima potrebni su i odgovarajući proizvodi za polaganje.

Kao predpremaz pre gletovanja ili pre direktnog lepljenja preporučuje se Murexin Dubinski predpremaz D7. Kao samonivelirajuća masa za gletovanje u našim laboratorijama razvili smo Murexin Masu za nivelaciju CA 40 i čvrstu Murexin Masu za popunjavanje i reparaciju CA 85 na bazi kalcijum-sulfata.

Za naknadna lepljenja pogodni su sledeći proizvodi: Specijalni lepak za linoleum i tepih DK 74, Lepak za kaučuk CR 5 odn. Lepak za parket MS 511 elastični i Lepak za parket LA 544.